29 Aralık 2013 Pazar

BAZI ELEKTRİKLİ CİHAZLAR NEDEN ÇABUK BOZULUYOR

Bazı elektrikli cihazlar nedense daha garanti süresi bitmeden bozuluyorlar bazıları ise garanti bitiminin hemen ardından. Özellikle garanti süresi henüz yeni geçmişken bozulmaları oldukça can sıkıcı olmaktadır.


Maalesef bazı cihazlar ısıya karşı hassas devrelerin, çabuk ısınan bölümlere yerleştirilmesi çabuk bozulmalarına neden olabiliyor.

24 Aralık 2013 Salı

BOĞAZ AĞRISINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Kış aylarında soğuk ile birlikte boğaz ağrıları da sık karşılaştığımız bir rahatsızlıktır. Ama bu rahatsızlık için hemen ilaç kullanımına da gerek yoktur. Doğal yöntemlerle bundan kurtulmak mümkün.
Boğaz şişkinliği ve ağrı yaşıyorsam benim yaptığım en etkili yöntem; soğan ve bal suyudur.
Nasıl hazırlanır;

22 Aralık 2013 Pazar

BEBEKLERDE BINGILDAK


Bıngıldak bebeğin başının üst kısmında yer alan yumuşak bölgedir. Bu yumuşak bölge bebeklerin başındaki kemiklerin karşı karşıya durduğu arada oluşan boşluktur. Bebeklerin kafa tasındaki kemikler birbirine tam olarak kaynamamış birkaç kemikten oluşur. Kafa tasındaki bu kemiklerin esnekliği sayesinde bebeğin başının doğum kanalına girmesi kolaylaşır.
Çoğu anne bebeklerinin bıngıldak kısmına dokunmaya korkarlar. O bölgenin yumuşak olması sanki bir dokunuşla oraya zarar verecek düşüncesiyle. Ama sanılanın aksine bıngıldağı oluşturan bağ dokuları beyin için sağlam bir koruma sağlar. Bıngıldak dokunmayla saçının taranmasıyla bebeğe zarar gelecek bir şey değildir. Hatta bıngıldağın kafa travmalarında koruyucu kask görevi vardır.
Bıngıldak genelde 6-18 ay aralığında kapanır.

18 Aralık 2013 Çarşamba

SİNÜZİTİ NASIL ÖNLERİM?

Sinüzit, alerjik solunum rahatsızlığı ve solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonların ardından ortaya çıktığı için, bu dönemde sinüs ağızlarının olabildiğince açık tutulması gerekmektedir. BU sinüzite yakalanma riskini azaltır. Bunu azaltmak için buruna tuzlu su çekmek ya da burun spreyleri ve burun bantları kullanabilirsiniz.
Eğer solunum yolları ile ilgili alerjiniz var ise alerji yaşamanıza neden olan maddelerden uzak durun. Ayrıca alerjiniz için doktorunuzdan alerji spreyi ve ilaçları alıp, kullanabilirsiniz.
Uçak yolculuğu yapmanız gerekiyorsa mutlaka öncesinde burnunuzun içerisine tuzlu su çekmelisiniz. Burun içini ve sinüslerinizi temiz tutmanız gerekir.
Bunlarla birlikte vücut direncinizi artırmanız gerekir. Bunun için düzenli uyku, düzenli yaşam, bol sebze meyve tüketimi, bol sıvı tüketimi sinüzite yakalanma riskinizi büyük ölçüde azaltacaktır.

14 Aralık 2013 Cumartesi

EN SIK GÖRÜLEN BESİN ALERJİLERİ VE BELİRTİLERİ


Besin alerjileri, bir besine karşı vücudun gösterdiği tepkidir. Besin alerjisi bir gıdayı yemek, koklamak, dokunmak gibi nedenlerden dolayı oluşabilir. Besin alerjisi, deride, sindirim sisteminde ve solunum sistemlerinde kendisini gösterir.

13 Aralık 2013 Cuma

GIDA ZEHİRLENMESİNİN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Gıda zehirlenmesi, iyi temizlenmemiş sebze ve meyveler, kirli yiyecekler ya da kirli suların tüketimi sonucu insanlara zarar veren mikrop, bakteri, parazit ve virüslerin vücuda bulaşmasıyla ortaya çıkan hastalıktır.
Gıda zehirlenmesinin en belirgin belirtilerinden birisi ishaldir. Gıda zehirlenmesi, bozulmuş ya da temizlenmemiş gıdayı tüketen kişi veya grupları etkiler. Toplu yemeklerde , lokantalarda, okul kantinlerinde yaygın olarak rastlanabilen bir durumdur.

11 Aralık 2013 Çarşamba

MİYOM HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Miyom, rahim ve rahim ağzında oluşan, rahmin dokusundaki düz kas dokusundan gelişen iyi huylu tümörlerdir. Miyomlar ortalama bir nohut büyüklüğünden bir futbol topu büyüklüğüne kadar gelişebilir.
Miyomlar; Rahmin dış, iç ve orta tabakalarında görülürler. Fakat en sık rahmin orta tabakasında bulunurlar.

8 Aralık 2013 Pazar

HAFIZAYI GÜÇLENDİRMENİN YOLLARI

Günlük yaşamın yoğunluğu, stres altında çalışma, uyku düzensizliği, alışkanlıklarımız, yaşam tarzımız, yediklerimiz ve içtiklerimiz bile hafızamızın zayıflamasına, unutkanlıklara neden olabilmektedir. Peki buna engel olmak, hafızamızı yeniden güçlendirmek için neler yapmalıyız yada yapmamalıyız?

5 Aralık 2013 Perşembe

SADE MUHALLEBİ TARİFİ

Muhallebi, bebeklik ve çocukluk dönemlerimizde annelerimizin bize yaptığı besleyici ve doğal bir tatlı türüdür. Muhallebi denilince hemen akla doğal bebek maması gelir. Bebekler için besleyici mama olması yanında çay saatlerinde de muhallebili çok güzel tatlılar yapılıyor aslında. Muhallebi sakızlı, irmikli, sütlü, sulu artık içine ne ilave ediyorsan o şekilde yapılır ama benim muhallebide tercihim sadeden yanadır.
Eskiden anneme de bu sade muhallebiden çok yaptırırdım. Bebeğim için bu aydan itibaren ek gıdaya başlayacağım için arada muhallebi yapıp yedireceğim. Yine bebeğim için de başta sade yedirmekten yanayım.
Sade muhallebi için gerekli malzemeler;

3 Aralık 2013 Salı

BEBEKLERDE GÖRÜLEN DOĞUM LEKELERİ

Bebeklerin doğar doğmaz yada doğumdan yaklaşık 1-4 hafta arasında ciltleri üzerinde oluşan lekelerdir. Bu lekelerin bazıları geçici bazıları ise kalıcı olmaktadırlar. Bebeklerde görülen doğum lekeleri şu şekildedir;

30 Kasım 2013 Cumartesi

KAHVENİN YARARLARI VE ZARARLARI

Kahve de Türk halkının çok severek içtiği içecektir. Ve bu içeceğimizin tadını severek içmenin yanında genelde zinde tuttuğu ve uyku açıcı olarak da tercih ediyoruz.
Kahvenin zinde tutma ve uyku açıcı özelliği yanında birçok faydası vardır. Bunlar;

25 Kasım 2013 Pazartesi

KIŞIN DEPRESYONA YAKALANMAYIN

Kış mevsiminde havaların devamlı kapalı olması , soğuk havalar, açık havada fazla bulunamama, genellikle kapalı ortamlarda durma gibi nedenlerden dolayı genellikle depresyona yakalanma riski oldukça yüksektir. Kış aylarından kendimizi bedenen korumanın yanında ruhen korumaya ihtiyacımız vardır. Yani ruhen korumak depresyona yakalanmaktan da kurtarmaktadır. Bunun için aşağıdaki tavsiyelere uymanız gerekebilir.

23 Kasım 2013 Cumartesi

CİLDİNİZİN YAŞLANMASINI BU BESİNLER İLE ENGELLEYİN

Cildiniz aşırı sıcak, kuru soğuk, rüzgarlı hava gibi hava koşullarından, cilde uygulanan yanlış kremler, sabunlar gibi bakım malzemelerinden dolayı olması gerektiğinden daha yaşlı görünebilmektedir. Bunun önüne geçmek en azından cildin yaşlanmasının önüne geçmek için bazı besinleri düzenli ve doğru olarak tüketmeniz gerekmektedir.

20 Kasım 2013 Çarşamba

KOLAY AŞURE TARİFİ

Daha önce yani bu yıla kadar hiç aşure yemezdim. Aşureyi normalde hemen hemen herkes sever. Annemler her yıl yaparlardı fakat ben onlar yaparken ne nasıl pişirildiğine bakardım ne de piştikten sonra yerdim. İçeriği karışık ve şekerli olduğu için pek damak tadıma uymadığına inanır kesinlikle bir kaşık dahi yiyemezdim. Bu yıl kendim de yapmaya karar verdim. Ve yaptım yedim ve de kaç kase. Meğer ne kadar güzel bir tatlıymış :)

18 Kasım 2013 Pazartesi

BİTKİSEL YAĞLAR İLE SAÇ BAKIMI

Birçok insan için saçlarının bakımlı ve güzel görünmesi çok önemlidir. Fakat saçlar havadan, sıcaktan, soğuktan, hatta vücut tipinden bile etkilenerek, dökülme, yağlanma, kuruma gibi durumlarla karşılaşabilmektedir. Böyle durumlarda birçok insan saçları için bitkisel yağlardan yararlanma yoluna gider. Fakat bilinçsizce her yağı saçlara sürmek, saçları daha da kötü hale getirebilir.

16 Kasım 2013 Cumartesi

ALZHEİMER HASTA VE YAKINLARINA TAVSİYELER

Alzheimer hastalığı, unutkanlık, çevreyle iletişim kurma yeteneğini kaybetme, karar verme yeteneğini kaybetme, kişilikte değişim gibi belirtilerle kendisini gösteren beyin hastalığıdır.
Alzheimer hastalığı olan ve bu hastalara bakıcılık yapan yakınları için bazı tavsiyeler;

14 Kasım 2013 Perşembe

PREMATÜRE DOĞUM VE PREMATÜRE BEBEK

Normal hamilelik süresi 40 haftadır. Bu da 280 gün gibi bir zamandır. Bebeklerin normal doğum zamanları ortalama 38-40. Haftalar arasıdır. Ancak bazı bebek doğumları bazı nedenlerden dolayı bunlar; annede veya bebekte normal gitmeyen bir durum, bir sağlık sorunu sonucu erken doğum meydana gelmektedir.
Prematüre doğum; 37 haftadan önce gerçekleşen doğumdur. Prematüre bebek ise 37. Haftadan önce doğan ve genellikle kilosu düşük olarak doğan bebektir.

12 Kasım 2013 Salı

DİŞ ÇÜRÜĞÜ VE NEDENLERİ

Diş çürümesinin nedeni, ağız içinde kalan yiyecek parçalarının birikmesi sonucu oluşan bakteri plakları, unlu ve daha çok şekerli gıdaların kalan atıkları sonucu asit oluşturmaktadır. Bu oluşan asitler, diş minesinin bozulmasına ve diş çürüğünün başlamasına neden olur.

11 Kasım 2013 Pazartesi

GRİP AŞISI

Her yıl özellikle sonbahar aylarında bir çok kimsenin gripten korunmak için başvurduğu yoldur, grip aşısı. Grip aşısı genelde eylül, ekim ,kasım ayları yani sonbahar aylarında yapılmalıdır. Ayrıca yine ikinci bir salgın dönemi olan ilkbahar mevsiminin mart ve nisan aylarında da yapılabilir. Ama ne kadar erken aşı yapılırsa o kadar da erken korunmuş olunur.

10 Kasım 2013 Pazar

MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV

Önceki yıllarda uygulanan Seviye Belirleme Sınavı kısacası SBS yerine, bu yıl ilk defa yapılacak olacak merkezi sistem ortak sınavlarının birincisinin tarihi belli oldu. 8. Sınıf öğrencilerinin birinci dönem ortak sınavlarının tarihi 28-29 Kasım 2013 tarihinde, ikinci dönem ortak sınav tarihi ise 28-29 Nisan 2014’ te yapılacaktır.

8 Kasım 2013 Cuma

SAMSUNG GALAXY S3 KULLANICILARI İÇİN YENİ GÜNCELLEMELER

Samsung Galaxy S3 kullanıcılarının merakla bekledikleri, kullanıcıları için oldukça sevinçli bir haber olan güncellemeler sonunda çıktı. Android 4.3 Jelly Bean güncellemesi Samsung Galaxy S3 kullanıcıları için artık resmileşmiş bulunmakta.
Aylardır beklenen Samsung Galaxy S3 Android 4.3 güncellemesinin özellikleri ise şu şekildedir;
Galaxy Gear Desteği,
ANT ve desteği,

7 Kasım 2013 Perşembe

100’DEN GERİYE 7’ŞER SAY ALKOLLÜ OLMADIĞINI KANITLA

Bundan böyle trafik polisleri vatandaşlara alkol muayenesi yaparken sadece alkolmetre ile kaç promil alkol aldıklarını test etme dışında ilave bazı testler de uygulayacaklar. İşte yeni muayenelerde uygulanacak olan testler; 100’den geriye doğru 7’şer 7’şer saymak, düz çizgi üzerinde yürüme ve dönme, gözler kapatarak ayakta durma, parmak ve burun testi gibi testler uygulanacaktır.

5 Kasım 2013 Salı

SİGARA İÇENLERE YENİ YASAKLAR

Sigara içmenin zararları ve sigara bağımlılarını bu zarardan vazgeçirmek için türlü uygulamalar başlatılmakta ve sürdürülmektedir. Tabi bu sigara tiryakileri için ne kadar caydırıcı oluyor bilemiyorum. Ama en azından yapılan bu uygulamalar pasif içiciler için oldukça faydalı uygulama olmaktadır.

3 Kasım 2013 Pazar

GÖZ KAŞINTISININ NEDENLERİ

Göz kaşıntısının bir çok nedeni olabilir. Bunlar;
Arpacık diğer bir adıyla it dirseği; göz yaşı içinde bulunan yağ kanallarının tıkanması durumudur.
Kornea Zedelenmesi; Göze yabancı cisim kaçması sonucu zedelenme ve buna bağlı olarak da kaşıntı meydana gelebilir.

1 Kasım 2013 Cuma

HACKER VİSİON İLE WEB SİTELERİNİ GECE MODUNDA GEZİN

Hacker vision, Google Chrome kullanıcıları için kolaylık sağlayan bir uygulama. Bu uygulama sayesinde gece ışıksız yani karanlık ortamlarda parlak ekrana bakmak, internette gezinirken parlak ekranların gözlerimizi rahatsız eden sıkıntısı ortadan kalkmış oluyor. Gece modu sayfa arka planını siyah gibi koyu bir renge, yazıları ise daha açık renge dönüştürerek parlak ekranın gözlerinizi yormasını engellemiş oluyor.

31 Ekim 2013 Perşembe

KAKTÜS NASIL YETİŞTİRİLİR?

Bir ara kaktüsün radyasyondan koruduğunu duymuştum. Sürekli bilgisayarlarla haşır neşir olduğum için hemen kendimi koruma amaçlı kaktüs bitkisi almıştım. Odamda bilgisayarımın baş ucunda yetiştirmeye başlamıştım. İlk aldığımda çok küçüktü, sonradan büyüttüm onu. Tabi şimdi yok. Evlenince eski evimde kaldı, getirmedim.

30 Ekim 2013 Çarşamba

ÖKSÜRÜĞÜ NASIL TEDAVİ EDERİM?

Havaların soğumasıyla birlikte nezle , soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi hastalıklar kendini göstermeye başladı. Bu saydıklarımız arasında nezle, soğuk algınlığı grip ortalama 1 hafta içerisinde ilaç ile ya da ilaçsız olarak bir şekilde geçmektedir.

SOĞAN SUYUNUN FAYDALARI


Soğan suyu bir çok derde derman olmaktadır. Soğan suyu bildiğimiz soğanın su ile kaynatılması sonucu oluşan içecektir ve son derece faydalıdır.

28 Ekim 2013 Pazartesi

LEZZETLİ VE KIVAMINDA DOLMA YAPMAK



Dolmanın kıvamını tutturmak ve aynı zamanda lezzetli de yapmak, bir pilav yapmak kadar zordur aslında. Ben dolmayı yeni yapmaya başladığım sıralarda çorba gibi oluyordu. Pirinçler çok şişiyordu. Suyu çok fazla olduğu için çorba gibi oluyordu. Fakat sonraları deneme yanılma yöntemleriyle kendimi dolmada iyi geliştirdim. Ve artık yapmış olduğum yaprak dolmasından ve biber dolmasından hep tam not alıyorum.

27 Ekim 2013 Pazar

YOĞURDUM TUTMADI NE YAPMALIYIM?


Geçenlerde bayram ziyaretine gittiğimizde bir tanıdığımız inek sütü sağıp verdi. Bayram ziyaretleri dolayısıyla eve geç geldik. Süt ziyan olmasın diye hemen kaynatıp, yoğurt yapmayı düşündüm. Ve sütü ocağa alıp, kaynamaya bıraktım. Kaynattığım sütü daha sonra ılımaya bıraktım.

25 Ekim 2013 Cuma

PIRASANIN FAYDALARI NELERDİR?






Pırasa, yaz kış bulunan bir sebzedir. Ama özellikle vücudumuzun kış aylarında pırasa gibi faydalı bir sebzeye ihtiyacı vardır. Besin değeri çok yüksektir.

20 Ekim 2013 Pazar

SAKATAT HAKKINDA BİLGİLER







Sakatat, kesilmiş olan büyük ve küçükbaş hayvanların etleri ve kemikleri dışında olan dalak, bağırsak, böbrek gibi iç organlarının tamamına verilen addır.

16 Ekim 2013 Çarşamba

TRABZON HURMASI SEVERMİSİNİZ?







Geçtiğimiz hafta sonu annemlerin bahçesinden Trabzon hurması topladık. Tabi daha hamdı meyveler, mevsimi tam olarak gelmediği için. Yeşil ve sarı renklerdeydiler.

14 Ekim 2013 Pazartesi

NİÇİN CEVİZ YEMELİYİZ?






Günümüzde sürekli cevizin yenmesi gerektiği vurgulanmaktadır. İşte bilim adamları, sağlık uzmanları, hatta tüm toplum cevizin gerekliliğinden bahsetmektedir.

12 Ekim 2013 Cumartesi

RADYOAKTİF IŞINLA PATATES SOYMAK







10 Ekim 2013 Perşembe

SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT






Havaların birden soğumasıyla ısıtma sistemi soba olan aileler sobalarını kurdu bile. Ne yazık ki bu da sobadan sızan karbon monoksit gazından dolayı zehirlenmeleri de beraberinde getirmektedir.

6 Ekim 2013 Pazar

ARACININ DEPOSUNU FULLEYENLER MALİYENİN TAKİBİNDE






Maliye Bakanlığı, akaryakıt kaçakçılığını önlemek amacıyla bu denetim sistemini başlatmıştır. Bundan böyle aracını fulleyen araç sahipleri ve yakıt satanlar takibe alınacak. Peki uygulama nasıl işliyor?

3 Ekim 2013 Perşembe

KAMUDA ÇALIŞAN BAYANLARA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALDIRILDI






Memurların merakla beklediği serbest kıyafet uygulaması, kılık kıyafette özgürlük Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklandı.

1 Ekim 2013 Salı

DEFNE YAPRAĞININ FAYDALARI







Ülkemizde daha çok Akdeniz, Ege ve Karadeniz Bölgesi’nde yetişen defne ağacının yaprakları bir çok derde deva olarak bilinmektedir.

28 Eylül 2013 Cumartesi

KURBAN KESMEK KİMLERE VACİPTİR?






Kurban Bayramının yaklaştığı şu günlerde bir çok için bu merak konusu olmuştur. Yeni evlenen, ya da borca giren, maddi durumu iyi olmayan,

27 Eylül 2013 Cuma

SAATLER GERİ ALINIYOR






Saatler bu yıl 27 Ekim 2013 Pazar günü, gece saat 04.00’de bir saat geri alınacak. Bu uygulama ülkemizde her yıl yapılmaktadır.

26 Eylül 2013 Perşembe

ARACINDA SİGARA İÇENE CEZA







Bu habere sevindim mi desem , üzüldüm mü bilemedim. Kendim sigara kullanan birisi değilim ama eşim tam bir sigara tiryakisi.

23 Eylül 2013 Pazartesi

BİBERON VE EMZİKLER NE KADAR ZAMANDA DEĞİŞTİRİLMELİDİR?







Ne kadar kaliteli olurlarsa olsunlar, bebeklerimizin sağlıklı olmaları için biberon ve emziklerin belirli zaman sonra değiştirilmeleri gerekmektedir. Bu süre ortalama 3- 3.5 ay arasıdır. Çünkü biberon ve emziğin temizliğinde her hangi bir deterjan kullanmıyoruz.

21 Eylül 2013 Cumartesi

UZUN YOLA ÇIKACAK OLANLARA TAVSİYELER






Gideceğiniz yere kendi arabanızla gideceğiniz zaman rahat, huzurlu ve güvenli bir seyahat ya da yolculuk yapmak için, özellikle uzun yol yapacak olanlara bazı tavsiyeler;

19 Eylül 2013 Perşembe

iPHONE 5 SU VE ATEŞ DENEYİ






AKŞAM SEFASI ÇİÇEĞİNİN ÖZELLİKLERİ






Akşam Sefası çiçeği, adından da anlaşılacağı üzere akşamları çiçekleri açar ve koku saçar. Gündüzleri ise çiçekler kapanır ve kokmaz. Akşamları sefasını sürüp, açılıp saçıldığı için bu adı almıştır. Bu çiçek güneşli ve ılık ortamları sever. Kuraklığa dayanıklıdır.

16 Eylül 2013 Pazartesi

EMZİK VE BİBERON TEMİZLİĞİ






Bebeklerimiz için beslenmelerine dikkat ettiğimiz kadar sağlığına da dikkat etmemiz gerekir. Bebeklerimizin beslenmelerinde özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü vermeye çalışırız.

15 Eylül 2013 Pazar

LAPTOP BATARYASININ ÖMRÜNÜ UZATIN







Laptop kullanıcılarının belirli bir zaman sonra karşılaştıkları en büyük sıkıntı bataryanın ömrünün kısalmasıdır. Bir çok laptop kullanıcısının laptopları tercih etme nedenlerinin başında bataryalı kullanılması yani

13 Eylül 2013 Cuma

RAMAZAN PİDESİ RAMAZAN AYINDA YENİR






Dün akşamüzeri eşimden gelirken bir tane ekmek almasını istemiştim. Vakit de geç oldu. Biz ekmeği marketten değil de fırından alırız. Fırınımız da her gün hem somun ekmeği hem de ramazan pidelerinden çıkartır. Fırında da sadece pide kalmış.

10 Eylül 2013 Salı

MUZ KABUĞUNUN FAYDALARI






Muzu çok severek yeriz. Özellikler çocuklar tarafından çok sevilir. Muzun çok faydalı bir meyve olduğunu biliriz, ama kabuğunun daha çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

8 Eylül 2013 Pazar

EYLÜLDE KAR






Havalar uzun süredir çok sıcak gidiyordu. Hatta geçen hafta bile çok aşırı derecede sıcaklıklar bastırmıştı. Eylül ayının girmesiyle birlikte anında sıcaklıklarda değişim meydana geldi.

5 Eylül 2013 Perşembe

FİYAT ETİKETLERİNDEKİ DOKUZ (9) RAKAMININ CAZİBESİ






Alışveriş merkezlerinde, marketlerde hatta birçok alışveriş sitelerinde fiyat etiketlerinin üzerinden yer alan bu dokuz (9) rakamı insanları hep cezbeder. Örneğin bir tişört alacağız; 9.99 liraya indirime girdiği belirtilmiş.