5 Aralık 2013 Perşembe

SADE MUHALLEBİ TARİFİ

Muhallebi, bebeklik ve çocukluk dönemlerimizde annelerimizin bize yaptığı besleyici ve doğal bir tatlı türüdür. Muhallebi denilince hemen akla doğal bebek maması gelir. Bebekler için besleyici mama olması yanında çay saatlerinde de muhallebili çok güzel tatlılar yapılıyor aslında. Muhallebi sakızlı, irmikli, sütlü, sulu artık içine ne ilave ediyorsan o şekilde yapılır ama benim muhallebide tercihim sadeden yanadır.
Eskiden anneme de bu sade muhallebiden çok yaptırırdım. Bebeğim için bu aydan itibaren ek gıdaya başlayacağım için arada muhallebi yapıp yedireceğim. Yine bebeğim için de başta sade yedirmekten yanayım.
Sade muhallebi için gerekli malzemeler;

1 çay bardağı nişasta,
1 çay bardağı pirinç unu,
1 su bardağı tozşeker,
1 litre süt,
1 paket vanilya
Tencereye pirinç unu, nişasta, tozşeker ve vanilyayı katıp, karıştırın. Sonra bu karışıma bir su bardağı kadar süt ekleyin karıştırmaya devam edin. Daha sonra tencereyi ocağa koyup, sütün devamını tencereye boşaltın. Ve boşaltırken bir yandan da karıştırın. Bu karışımı kaynayana kadar devamlı karıştırın ki dibi tutmasın. Kaynayınca yaklaşık 10 dakika kadar daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Muhallebinizi hemen daha sıcakken kaselere doldurun. Biraz oda ısısında soğusun daha sonra buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
*Bebeğiniz için yedirecekseniz oda ısısında ılıması yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder