20 Ekim 2013 Pazar

SAKATAT HAKKINDA BİLGİLER







Sakatat, kesilmiş olan büyük ve küçükbaş hayvanların etleri ve kemikleri dışında olan dalak, bağırsak, böbrek gibi iç organlarının tamamına verilen addır.



Sakatat tüketirse, sakatat diye gruplandırılan örneğin bağırsak gibi iç organların çok iyi yıkanması gerekmektedir. Gerek dinimiz açısından gerekse hijyen açısından bu çok önemlidir. Sakatatların önce temizlenmesi daha sonra da kaynatılmaları gerekmektedir. Temizlemeden kaynatılırsa pislikten arındırılmış sayılmaz .
Hemen hemen sakatat grubundaki organların hepsi ağızda kötü kokuya neden olabilmektedirler. Bu sebeple bu yiyecekleri yedikten sonra mutlaka ağız koku giderici çözümler uygulanmalıdır.



Büyük ve küçük baş hayvanların sakatat tüketiminde en fazla tüketilen ise dalak ve karaciğerdir. Bunların faydası da kansızlık hastalığı olanları tedavi edici olmalarıdır. Bu 2 organın hem kan yapıcı özelliği vardır, hem de çok iyi bir demir deposudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder