2 Ağustos 2013 Cuma

SAĞLIKLI ELMA ŞEKERİ







Kıpkırmızı, çıtır çıtır bir elma şekerine kimse hayır diyemez. Ama dışarıdan alınanlar iyi olmuyor. Elmalar taze değil üstelik çoğu zaman yenilebilir halde bile olmuyorlar. Üzerindeki karamelleri de gıda boyasıyla yapılıyor olmalı. Bu yüzden herkes kendi sağlıklı elma şekerini kendi yapsın. Hadi başlayalım…



Öncelikle en kırmızılarından 4 tane elma alıyoruz. 2 su bardağı şekeri, bir bardak suyu yarım çay bardağından biraz az glikozu ve birkaç damla limonu karıştırıp kırmızı renge gelinceye kadar çelik bir tencerede kaynatıyoruz. Karışım kırmızı rengini alınca tahta çubuğa geçirdiğimiz elmaları bir kepçe yardımıyla karamele buluyoruz. Son olarak ta tahta çubuklarımıza birer kırmızı kurdele takıp kurutuyoruz.
Sağlıklı güvenilir ve çıtır çıtır elma şekerlerimiz artık hazır. Sağlıklı pamuk şeker yapımını da öğrenince her şey daha güzel olacak  Afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder