3 Eylül 2013 Salı

BEBEK EMZİKLERİ NASIL OLMALI?






Bebekleri sakinleştirmek, uyutmak, ağladığı zaman susturmak gibi nedenlerden dolayı emziğe alıştırıyoruz. Zaten bebekler doğar doğmaz yaratılış gereği emme refleksi ile doğar Bebeğini emziğe alıştırmayan aile neredeyse yoktur. Ama bazı bebekler de emziği sevmiyor, ya da emzik seçiyor.

Evet her bebek kendi emziğini kendisi seçiyor aslında. Günümüzde bebekler için yapısı itibariyle iki tür emzik bulunmaktadır. Bunlar damaklı ve damaksız olarak adlandırılmaktadır. Damaksız emzikler ilk başlarda damaklı emziklere göre daha çok tercih ediliyor. Bunun nedeni; damaksız emziklerin annenin göğüs ucuna benzemesinden kaynaklanmaktadır. Hem bu emzikler daha yumuşak olmaktadır. Damaklı emzik ise daha sert oluyor. Bebek onu emerken yumuşatamıyor, emmek istemiyor. Biz bebeğimize iki türlüsünden de almıştık. Ne de olsa kendi emziğini kendisi seçer diye. Bizim bebeğimiz tahmin ettiğimiz gibi damaksızı tercih etti. Damaklı emziği ağzına verdiğimizde, hemen çıkartıyor, damaksızı ise uyuyana kadar yada yorulup, sıkılana kadar ağzında tutabiliyor.

Bebekler küçükken bir yaşına ulaşana dek anne göğsünü andırdığı için kendilerini güvende hissedip onu tercih ediyorlar fakat bir yaşından sonra damaksız emzikler damağa baskı yapıp, damak yapısını bozuyor. Ve dişlerin düzenini, sırasını bozabiliyor. Uzmanlar damaksız emziklerin bir yaşından sonra kullanılmasını önermiyor. Bir yaşından sonra damaklı emziğe geçirilip, iki üç yaşına kadar emziği kullanabileceği söylenmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder